måndag 18 augusti 2008

Angående rymden

Första skoldagen är över, och den gick på halvfart. Inte så mycket tid mellan lektionerna, som mest var introduktioner, men rätt många människor som var intresserade av att prata när de fick veta varifrån jag kommer. Den mest intressanta karaktären än så länge verkar vara Hubert Kinard, en gamling som undervisar i anatomi. Han ger intryck av att vara en stereotyp NO-lärare, det vill säga en nördig person som skämtar mycket. Det känns som en rätt naturlig effekt att det alltid är NO-lärarna som är mest distanserade och skämtsamt inställda till sitt ämne. Det är väl det enda sättet att behålla något intresse för en tråkig kurs. Man skulle kunna kalla det för Skoftis-effekten. Så, i alla fall - Efter att ha förklarat att Kennedy blev skjuten av den amerikanska regeringen och att Stonehenge, statyerna på Påskön och pyramiderna byggdes av utomjordingar gick Kinard in på själva anatomin, genom att skicka runt en påse med grisfoster som vi senare kommer dissekera.

Men det var mest pratet om utomjordingar som fastnade, och inspirerade till dagens tankar. Inte just att Stonehenge byggdes av utomjordingar, för det tror jag inte på, men däremot kom jag att tänka på ett skäl att satsa på rymdforskning. Först och främst några otvivelaktiga fakta om rymden:
1. I jymden kan ingen höja dej gjåta.
2. Den svenska ministern som idag har högst lön, högre än Reinfeldt, är rymdministern (helt sant!)
3. Christer Fuglesang är inte bara jobbig, han är jävligt ful också.
4. Rymden är sjukt stor.

Och det är just det sista påståendet som jag tänkte koncentrera mig på nu. Vi vet att universum inte bara är oändligt, det är också ständigt expanderande. Och med tanke på att universum är oändligt, finns det, tack vare slumpen, oändligt många solsystem som är identiska med det här. Det finns också oändligt många galaxer som är identiska med den här, med den enda skillnaden att jag i de galaxerna har valt att skriva den här bloggen på fejk-finska. Det är i sig inget som är av intresse för rymdforskningen, men däremot finns det, med den logiken, en industri som skulle kunna bli stenrik om vi verkligen hade nått så långt i rymdforskningen att vi hade tillgång till den expanderande oändligheten. Som vi alla vet är inte porr i teorin något negativt, men däremot är dagens pornografi bara äcklig och avskräckande. Kom då ihåg att det finns öändligt många världar där våra sexuella fantasier i minsta detalj är verklighet. Det finns också oändligt många världar där de fantasierna blir filmade. Alltså finns det oändligt många DVD-skivor eller videoband som visar exakt det som vi tänder på mest av allt. Om vi hade tillgång till de banden skulle porrindustrin kunna bli trevlig igen. Är inte det en anledning att ge sig ut till världar bortom vår egen?

Så, i alla fall... dissekera grisfoster. Hurra!