måndag 10 november 2008

Narki

American Dad hade ett grymt roligt avsnitt som mobbade olika subkulturer på skolor, bland annat teaterfolk, gothare, science fiction-nördar och de populära eleverna. Den definitivt roligaste ordväxlingen var när Steve och hans kompisar försökte fly från skolan, men rektorn hade lovat 100 dollar till de elver som kunde stoppa dem, och de skulle ta sig förbi skolans knarkare.
Knarkare – No one gets past!
Nörd som flyr – Well, if the can’t get past… can they get future?
Knarkare – Wooooow!
Knarkarna stannar upp och börjar fundera, nördarna flyr vidare.

Det är riktigt roligt, tycker jag i alla fall. Definitivt ett avsnitt som rekommenderas. Just knarkarstereotypen är en subkultur som aldrig riktigt verkar ha slagit igenom i svenska skolor, och jag vet inte om det är på gott eller ont. De kan antingen vara riktigt roliga i verkligheten, eller förbannat jobbiga. Oftast är de jobbiga dock, den typen som glider in mitt i lektionen och bortförklarar sig med en hastighet som skulle göra en snigel uttråkad. Roliga blir de när man ser förbi de ständiga vokalljud som ersätter ord i deras lexikon, och lyssnar på vad som egentligen pågår i deras arma skallar. En av dem försökte övertyga oss om att han kunde bli en perfekt president i framtiden, eftersom han säger vad han tänker och inte ljuger som alla de andra. Därefter förklarade han att anledningen till att vi inte utvecklas är för att vi bryr oss om djuren. På andra planeter tänker de på sin egen art i första hand, och det är därför de är så avancerade med rymdskepp och lasersvärd etc.

Jag har lite svårt att bestämma mig för om det är mest roligt eller jobbigt. När ett resonemang brister på flera punkter blir det rätt automatiskt kul, men samtidigt är gränsen till när det mest blir jobbigt otroligt tunn.

Inga kommentarer: