tisdag 24 februari 2009

Sean, Victoria och Joseph

Galan är slutligen över, och ja, Slumdog Millionaire fick ett gäng priser som den inte förtjänade. Förutom det var det få överraskaningar, förutom att Seran Penn tog hem en välförtjänt statyett. Sekunderna efter var Flashbacks filmforum överfullt med inlägg från Mickey Rourke-fans som gnällde om "PK-bögfilmer". Där fick ni, wannabe-machomän!

På tal om wannabe-machomän har Daniel och Victoria nu offentliggjort sin förlovning och har vi otur kommer tidningarna tjata om det i dagar. Nu gick det knappt att läsa svd eftersom det bara var artiklar om andra kungliga giftermål, hur mycket svd:s krönikörer har väntat på detta och hur idylliskt det är i Ockelbo. För ett ögonblick tyckte jag synd om henne, främst för att möjligen att skippa äktenskap inte verkar existera i hennes värld, men sedan kom jag på att om hon nu har det så hemskt kan hon alltid abdikera. Men i vilket fall som helst, det här tjatet är en hemsk kombination av två saker som jag verkligen inte tål: Nationella personkulter och romantik.

I övriga nyheter har en österrikiskkomiker satt upp en pjäs som hette något i stil med "Pensionat Fritzl" (den har senare tvingats byta namn till Pensionat F) där han själv regisserar samt spelar huvudrollen som hela världens favoritgamling. Denne komiker verkar ha en viss talang för att provocera österrikarna med hjälp av kända österrikare som de kanske skäms lite för, exempelvis Adde. Hoppas pjäsen blir bra och att den kanske spelas upp på dramaten, då självklart med Börje Ahlstedt i huvudrollen. Då kanske jag inte själv behöver skriva manus till nästa stora sitcom, "Meet the Fritzls". Aaah, jag kan höra burkskratten i huvudet redan nu.

Inga kommentarer: